Навушники Sony вибухнули в руках власника під час зарядки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Бездротові навушники Sony WH-1000XM2 вибухнули і згоріли під час зарядки. Це сталося через те, що їх підключили до домашньої електромережі з використанням бортового адаптера для літака.

17 лютого 2021 року пані Лю купила навушники Sony за 2300 юанів (приблизно $ 350). Жінка повернулася додому з придбаним девайсом, і вдома її син, спробувавши зарядити навушники, помилково використав бортовий адаптер з комплекту замість звичайного зарядного блоку . В результаті, гарнітура вибухнула і загорілася. Хлопчик отримав опіки на правій руці.

Пані Лю спробувала подати скаргу в магазин, який продав їй навушники, проте співробітники розцінили цю ситуацію як неправильне використання технічно складного пристрою. На цій підставі покупниці відмовили в гарантійному обслуговуванні. Після публікації новини в місцевих ЗМІ, в інтернеті з’явилося ще кілька повідомлень з подібними випадками серед китайських користувачів. 

Sony

Адаптер бортовий розетки необхідний для підключення до мультимедійної системи літака. Sony на своєму веб-сайті попереджає про те, що бортовий адаптер не призначений для зарядки навушників і може їх серйозно пошкодити. Однак необізнаній людині неважко помилитися, так як звичайний блок живлення і бортовий адаптер зовні досить схожі. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.