Windows 10 отримала нову функцію, яку всі чекали більше п’яти років

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Операційна система Windows 10, що вийшла спочатку ще влітку 2015 року, нарешті обзавелася новою функцією, про появу якої всі користувачі мріяли багато років. Відтепер власники ноутбуків, планшетів та інших електронних пристроїв, що працюють від акумуляторної батареї, можуть запросто легко і просто подивитися інформацію про витрату акумуляторної батареї ноутбука.

Дана можливість необхідна для того, щоб в наочному вигляді показати статистику витрачання заряду акумулятора. Простіше кажучи, можна подивитися, на які процеси, функції і додатки йшла енергія з акумулятора в той чи інший період часу. Вся інформація відображається в такому вигляді, в якому її вже давно можна споглядати в Android, iOS, macOS, Linux і інших популярних ОС.

Безумовно, появи такої функції гарантовано приємно порадує багатьох користувачів, адже ніяк інакше в даному конкретному випадку бути просто навіть і не може. Тепер власники різного роду електронних пристроїв можуть максимально легко і просто визначати, скільки енергії йшло в той чи інший період часу, тим самим заздалегідь аналізуючи і плануючи щоденне споживання енергії, щоб використовуваний гаджет гарантовано пропрацював необхідний час без підзарядки. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова функція з’явилася в свіжій бета-версії Windows 10, тобто поки що простим користувачам вона не доступна, проте кожен бажаючий вже зараз може вступити в програму раннього доступу Windows Insider, отримавши доступ до тестових збірок «вінди».

Коли саме подібна функція, з’явиться в стабільних збірках Windows 10, на жаль, поки що невідомо, так як ніяких подробиць на цей самий рахунок немає. Можна лише припустити, що апдейт з подібною можливістю вийде в найближчі півроку, але навряд чи це станеться раніше, ніж влітку 2021 року. 

Забавно і одночасно сумно, що протягом багатьох років компанія Microsoft не додавала подібну можливість в свою операційну систему, але через більш ніж п’ять років після релізу платформи нарешті зрозуміла і усвідомила, що пора б уже додати таку функцію в ОС, адже без неї власникам ноутбуків і планшетів дійсно вкрай складно зрозуміти, на що йде заряд батареї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.