У PlayStation 5 знайшли проблеми з геймпадом

Користувачі приставки Sony нового покоління розповіли про проблеми з фірмовим контролером. Про це повідомляє видання Kotaku.

Відповідно до знайдених журналістами публікацій користувачів PlayStation 5 на Reddit, проблеми з комплектним геймпадом DualSense виникають через деякий час після покупки консолі. Описаний власниками приставок дрифт стіків призводить до неправильної реакції контролера на торкання користувача або мимовільного спрацювання геймпада. Зокрема, один з власників PS5 повідомив, що помітив проблему менш ніж через 10 днів після придбання консолі.

Інший відвідувач Reddit продемонстрував неполадку DualSense на відео. Судячи по ролику, серйозний дрифт стіків призводить до помилкових спрацьовувань під час запуску в різних іграх, зокрема Destiny 2. Згідно відгуками геймерів, проблему неможливо виправити ні відключенням і повторним включенням Bluetooth, ні перезавантаженням контролера.

Журналісти пов’язали неполадки з DualSense з проблемами, виявленими у контролерів Nintendo Switch відразу після запуску консолі в продаж. Тоді користувачі приставки скаржилися на дрифт комплектних джойстиків Joy-Con. У 2019 Nintendo визнала проблему з геймпадом і пообіцяла користувачам пристрої безкоштовний ремонт. На даний момент невідомо, чи пов’язані описані неполадки Nintendo Switch і PS5 між собою.

Журналісти рекомендували власникам PlayStation 5 звернутися в Sony і оформити гарантійний ремонт або повернення. Представники Sony підтвердили в розмові з виданням, що проблема з дрифтом DualSense покривається гарантією.

Про проблеми з геймпадом PS5 стало відомо в кінці 2020 року. За словами гравців, неполадки спостерігаються з адаптивними курками DualSense. Журналісти нарахували понад тисячу скарг на проблеми з фірмовим контролером PlayStation 5.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.