Apple Watch виявляють COVID-19 ефективніше за ПЦР-тести

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нове дослідження показало, що популярні смарт-годинники Apple Watch можуть ефективно прогнозувати позитивний випадок зараження на COVID-19 за тиждень до проведення ПЛР-аналізу мазків з носа.

Згідно зі звітом MacRumors, в новому дослідженні, опублікованому в Journal of Medical Internet Research, під назвою «Дослідження Warrior Watch» кілька сотень медичних працівників Mount Sinai використовували спеціальні Apple Watch і додаток для iPhone для моніторингу особистих даних про здоров’я. Крім того, ці учасники також мали проводити щоденне опитування протягом декількох місяців, щоб також надавати зворотний зв’язок щодо потенційних симптомів COVID та інших аспектів, пов’язаних зі здоров’ям, таких як стрес. Виявилося, що датчик серцевого ритму смарт-годинника Apple Watch виявляє COVID-19 ефективніше за ПЦР-тести.

Дані зібрані з квітня по вересень минулого року, при цьому основна увага приділялася варіабельності серцевого ритму (ВСР). Для тих, хто не знає, це ключовий показник навантаження на нервову систему. Потім ці дані були об’єднані з описаними симптомами, пов’язаними із захворюванням, такими як лихоманка, сухий кашель і втрата нюху і смаку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.