iFixit розібрали AirPods Max – результат здивував

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці iFixit розібрали AirPods Max, оцінили їх ремонтопридатність і розповіли про особливості конструкції. Цікаво, що після порівняння внутрішньої будови навушники інших брендів вони назвали «дитячими іграшками».

У процесі розбирання експерти з’ясували, що інженери передбачили можливість від’єднання чашок від оголівья за допомогою скріпки для вилучення SIM-карти. Якщо вставити її в невеликий отвір над динаміком, то пружини разіжмуться.

Це підтверджує ранні чутки про те, що Apple хотіла зробити навушники модульними, щоб користувачі могли кастомізувати їх за рахунок змінних деталей. Імовірно, від ідеї відмовилися на користь прискорення виробництва, залишивши тільки знімні амбушюри з кріпленням на магнітах. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще одна цікава конструктивна особливість полягає в двоелементною акумуляторі на 2.54 Вт · год. Він розташований лише в правій чашці і, незважаючи на відсутність противаги з протилежного боку, навушники все одно збалансовані. 

У кожному з навушників є чіп Apple H1, а також компоненти компаній STMicroelectronics, Cirrus Logic, Texas Instruments, NXP Semiconductor, Lattice Semiconductor і Bosch Sensortec.

Доступ до гнізда Lightning виявився утрудненим – щоб дістатися до нього, фахівцям довелося добряче попрацювати. З огляду на те, що це один з компонентів, який найчастіше виходить з ладу, приємного мало.

У підсумку фахівці iFixit оцінили ремонтопридатність AirPods Max в 6 балів з 10 можливих. Головними мінусами назвали наявність клею в чашках і велика кількість різних гвинтів, через які потрібно багато інструментів. 

Ось так виглядають AirPods Max, Sony WH-1000XM4 і Bose NC 700 в повністю розібраному вигляді:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.