Qualcomm готує до випуску гідну альтернативу Apple M1

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перехід Apple на використання власних процесорів в персональних комп’ютерах виявився більш ніж успішним. І хоча в Qualcomm запевняють, що «яблучна» компанія просто повторила все за ними, комп’ютери на базі чіпів Snapdragon за кілька років існування так і не набули широкого поширення. Втім, в мережі з’явилася інформація про новий процесор Qualcomm, який повинен скласти належну конкуренцію Apple Silicone.

Як повідомляє авторитетний німецький портал Winfuture, Qualcomm зараз веде розробку нового чіпсета з модельним номером SC8280. Передбачається, що мова йде про спадкоємця Snapdragon 8cx і представленого восени минулого року Snapdragon 8cx Gen 2 5G . У порівнянні з попередниками очікується ряд істотних поліпшень і помітний приріст продуктивності.

Так, Snapdragon 8cx і Snapdragon 8cx Gen 2 5G підтримують тільки до 16 ГБ оперативної пам’яті, тоді як в тестових пристроях на базі Qualcomm SC8280 використовується 32 ГБ пам’яті типу LPDDR4X. Додатково вказується, що крім базової версії чіпа існує і більш просунута – SC8280X – з ще більшою продуктивністю. Примітно, що цей більш потужний чіп має ще й збільшений фізичний розмір: 20х17 мм проти 20х15 мм в актуальних процесорах Qualcomm для персональних комп’ютерів. Це може вказувати на збільшену кількість ядер.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про терміни презентації нового процесора і комп’ютерів з ним поки нічого не повідомляється. Однак нещодавно стало відомо, що Qualcomm придбала стартап екс-розробників чіпів Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.