Samsung перенесе веб-камери ноутбуків прямо в екран

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У минулому році на ринку з’явився ZTE Axon 20 5G – перший і єдиний на сьогодні комерційний смартфон з вбудованою в дисплей фронтальною камерою. І хоча поки якість зйомки на неї залишає бажати кращого, розробки в цій області продовжуються, а наступний пристрій з подібною технологією, схоже, може випустити Samsung.

На це натякає тизер, опублікований підрозділом Samsung Display на офіційному YouTube-каналі. Однак розробка південнокорейського гіганта не призначена для смартфонів – компанія планує почати вбудовувати веб-камери в дисплеї ноутбуків.

Подробицями про технології Samsung не поділилася. Відомо лише, що завдяки такому рішенню дисплей, названий Blade Bezel, займе 93% корисної площі. Це буде неймовірно компактна OLED-матриця товщиною 1 мм і вагою 130 г проти 2.1 мм і 180 г у аналогів відповідно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли компанія планує випустити подібний ноутбук, поки невідомо. Не виключено, що напрацювання використовують і в майбутніх смартфонах. У мережі ходять чутки , що першим вбудовану в екран камеру може отримати складаний Galaxy Z Fold 3.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.