Apple запатентувала розумний браслет з функцією тонометра

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні моделі розумних годинників вміють не тільки показувати час, а й стежити за здоров’ям власника – наприклад, вимірювати пульс, рівень оксигенації крові і навіть знімати ЕКГ. Схоже, що незабаром в лінійці гаджетів Apple з’явиться ще один прилад з медичної функцією – патентний портфель компанії поповнив документ з описом компактного пристрою, здатного вимірювати артеріальний тиск.

У базі даних американського патентного відомства USPTO був зареєстрований патент з описом пристрою в форм-факторі браслета з функцією тонометра. Відповідно до опису, новинка являє собою зменшену копію популярного приладу, яку можна носити на руці, подібно фітнес-трекера.

Заявка вказує на плани по розробці розумних браслетів для вимірювання артеріального тиску. Гаджет включає в себе окремий блок управління, а принцип його роботи схожий з «прабатьком» завдяки використанню спеціальної манжети, який наповнюється повітрям.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При цьому в патенті описується кілька варіантів виконання приладу, включаючи версії для носіння на плечі або навіть на нозі – такі версії відрізняються габаритами, але зберігають той же принцип роботи.

Вказується, що висновки про артеріальний тиск, будуть робитися на основі декількох показників, з урахуванням індивідуальних особливостей організму людини. Про точні терміни появи подібного пристрою в продажу регулятор не повідомляє.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.