Огляд Lenovo Legion Y740: Ноутбук який може все

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Lenovo з року в рік випускає потужні ноутбуки модельного ряду Legion, які можуть запропонувати справді непоганий рівень продуктивності. Нам на огляд потрапив топовий ноутбуки Lenovo Legion Y740, який може запропонувати хороший рівень продуктивності як у ігрових, так і в робочих задачах. Ноутбук оснащений справді вражаючим набором характеристик, тому тим більше було цікаво дізнатися, на що він здатен. Також у комплектів у ньому ми рекомендуємо взяти професійні геумерські навушники Lenovo Legion H500 Pro 7.1 про них розповіму у статті.

Дисплей

Компанія оснастила ноутбук хорошим дисплеєм з роздільною здатністю Full HD, діагоналлю 15.6 дюйма, частотою оновлення 144 Гц та яскравістю 500 Ніт. У дисплея є покриття, завдяки якому зображення не відблискує. Дисплей справді хороший, по мірках ноутбуків досить яскравий та ідеально підходить для ігор завдяки високій частоті оновлення. 

Процесор і відеокарта

Ноутбук оснащений досить потужним процесором Intel Core i7-9750H, який оснащений 6 фізичними ядрами та 12 віртуальними потоками, його частота складає до 4.5 ГГц. Цього цілком вистачає для всіх ігрових, а також для більшості робочих задач будь-якого користувача. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оскільки модельний ряд Legion позиціюється, як ноутбуки для ігор, у першу чергу він повинен виконувати ці задачі, і в цьому плані ноутбук показує себе ідеально. За графічні задачі також відповідальне дуже потужне рішення – NVIDIA GeForce RTX 2070 Max-Q, яка оснащена 8 ГБ відеопам’яті, завдяки чому не лише ігри, а й задачі по фото та відеообробці. Крім цього, ноутбук оснащений відеокартою Intel UHD Graphics 630, яка не особливо потрібна, адже NVIDIA GeForce RTX 2070 Max-Q пропонує в рази вищу продуктивність. 

Однозначно ми немогли не протестувати цей ноутбук на потужних іграх, і ми вирішили протестувати на надпопулярній грі кінця 2020 року – Cyberpunk 2077. Одним словом ми можемо сказати, на максимальних налаштуваннях ноутбук не тормозить взагалі.

Оперативна та внутрішня пам’ять

Ноутбук оснащений 32 ГБ оперативної пам’яті DDR4 з частотою 2666 МГц, що є його дуже вагомим плюсом. Завдяки такому об’єму оперативної пам’яті він може виконувати набагато важчі задачі з великим об’ємом даних, які на інших ноутбуках, у більшості яких встановлено 16 ГБ оперативної пам’яті, виконати неможливо саме через її нестачу. 

 

За зберігання даних відповідальний SSD об’ємом 1024 ГБ, завдяки чому досягається дуже хороша швидкість у виконанні всіх без винятку задач. Зрозуміло, що HDD в цьому випадку непотрібен, адже об’єму 1024 ГБ повністю вистачає для більшості користувачів. Слід розуміти, що завдяки використанню саме SSD вдалося досягти хороших результатів швидкості. 

Роз’єми та стандарти

Ноутбук оснащений повним комплектом роз’ємів – у нього є повноцінний USB-A 3.2 Gen2, Thunderbolt 3 з USB-C 3.1 та mini-DisplayPort, а також HDMI. Також у ноутбука є два динаміки потужністю по 2W, захист від вологи, Bluetooth 5.0, LAN RJ-45 та Kensington Lock. 

Автономність

Як і очікувалося, автономність цього ноутбука не є сильною стороною, а все через те, що його справді потужному залізу не вистачає акумулятора об’ємом 57 Вт/год. Слід розуміти, що це просто закономірність і всі ноутбуки з такими характеристиками будуть показувати схожу автономність. Під час тривалого ігрового сеансу чи робочого дня обов’язково слід буде використовувати зарядний пристрій. 

Дизайн та особливості

Ноутбук оснащений клавіатурою з підтримкою підсвітки та без номерного блоку, що стане розчаруванням для одних користувачів та перевагою для інших. Завдяки особливому дизайну, який передбачає розташування шарнірів не зразу на грані корпусу, а ближче до клавіатурного блоку з відступом, залишеним після нього, охолодження стало значно більш просунутим. 

Lenovo Legion H500 Pro 7.1 – чому саме вони

Сьогодні у нас на тестуванні із ноутбуком Legion Y740 опинилися і професійні гемерсьі навушники Legion H500 Pro 7.1 Surround Sound Gaming Headset.

У модельному ряду виробника Lenovo Legion H500 відноситься до топового сегменту, і упаковка у неї дійсно привертає увагу. Сувора, витримана, але інформативна. А ось всередині комплектація не найбагатша: ні чохла, ні змінних амбушюр тут немає. Тільки керівництво користувача, сама гарнітура і додатковий кабель з пультом управління.

Кілька слів варто сказати і про амбушюра. Вони зроблені візуально невеликими, але завдяки використанню всередині щільної піни вони забезпечують комфортну посадку і повністю відсікають сторонні звуки. Так що якщо ви їздите в метро або граєте вдома, поки інші дивляться телевізор – вам точно потрібна саме ця модель.

Усередині Lenovo Legion H500 Pro 7.1 встановлені класичні для повнорозмірних навушників 50-міліметрові динаміки з неодимовими магнітами. Виробник заявляє частотний діапазон в 20 Гц – 20 кГц і опір в 32 Ом. Простіше кажучи, перед нами типовий представник гарнітур для ПК, який не дасть смартфону розвернутися в повній мірі. Так що не дивно, що на мобільних пристроях звук виходить стиснутим, недостатньо деталізованим. І для використання з ними ми рекомендувати цю модель ніяк не можемо.

Висновки

Ноутбук виявився справді хорошим рішенням для продуктивних задач, і якщо для вас обов’язковими параметрами не є компактність та автономність, він стане дуже непоганим варіантом. Безумовно, ціна ноутбука немала, але й пропонує він відповідні можливості.

Ціна:

  • Lenovo Legion Y740 – від 45 000 гривень.
  • Lenovo Legion H500 Pro 7.1 – від 2399 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.