Експерти iFixit оцінили ремонтопридатність Sony PlayStation 5 і контролера DualSense

Хоча в мережі вже безліч розборок PlayStation 5, в тому числі і від самої Sony, винести свій вердикт консолі нового покоління вирішили і експерти iFixit. Вони уважно вивчили конструкцію не тільки приставки, але також і фірмового геймпада DualSense. 

В ході вивчення внутрішнього світу PlayStation 5 з’ясувалося, що оптичний привід досить легко замінюється, але він пов’язаний з материнською платою програмно. Тому при установці будь-якого стороннього працювати він не буде. Крім того, основне сховище розпаяно на платі, тому його ніяк не замінити, але при необхідності можна легко встановити додатковий накопичувач формату M.2. Також експерти відзначили підвищену складність розбирання через використання спеціальних гвинтів. 

До плюсів фахівці віднесли простоту заміни зовнішніх кришок без необхідності використання будь-яких інструментів, модульність багатьох компонентів і простоту очищення вентилятора за допомогою пилососа.

За підсумком розбирання PlayStation 5 отримала 7 балів з 10 за шкалою ремонтопридатності, що свідчить про відносно нескладному ремонті консолі.

Що стосується геймпада DualSense, то в ході розбирання з’ясувалося, що вбудований акумулятор ємністю 5,7 Втг досить легко замінити на новий в разі потреби. Також можна ще раз подивитися на вібромотор і роботу тригерів, які багато хто називає чи не найкращим, що є в PS5. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.