Nokia PureBook X14 – перший ноутбук бренду з 2009 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Nokia спільно з індійським інтернет-магазином Flipkart представила PureBook X14 – це перший ноутбук бренду за довгі роки. Єдиним до цього був нетбук Nokia Booklet 3G, випущений в 2009 році в якості експерименту, який був визнаний невдалим. 

PureBook X14 отримав алюмінієво-магнієвий корпус вагою 1.1 кг і 14-дюймову матрицю з Full HD-роздільною здатністю і підтримкою Dolby Vision. Над дисплеєм розташовується веб-камера з інфрачервоним датчиком для розблокування з розпізнавання особи власника за допомогою системи Windows Hello. 

Начинка у новинки така: процесор Intel Core i5 десятого покоління з максимальною тактовою частотою 4.2 ГГц, інтегрована графіка UHD Graphics 620, 8 ГБ оперативної пам’яті формату DDR4 і SSD-накопичувач ємністю 512 ГБ. Акумулятора ємністю 46.7 Вт · год, як обіцяє компанія, має вистачить на вісім годин активної роботи. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Клавіатура має підсвічування, а хід клавіш становить 1.4 мм. Також є стереодинаміки з Dolby Atmos і багатий набір портів: парочка USB 3.1, USB 2.0, USB-C 3.1, HDMI, RJ45 і входи для навушників і мікрофону.

В Індії за новинку просять 59 990 рупій (близько 22 000 гривень). Чи планує Nokia налагодити випуск ноутбуків в інших країнах, невідомо. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.