Експерти назвали відеокарти з продуктивністю як у PlayStation 5

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти порталу Digital Foundry назвали відеокарти, які за характеристиками можна порівняти з адаптерами, використовуваними в PlayStation 5. Дослідження проводилося на основі гри Assassin’s Creed Valhalla.

За словами фахівців, консоль нового покоління від компанії Sony працює з динамічним дозволом графіки, через що оцінити можливості відеокарт об’єктивно не вийде. В якості єдиного загального значення був обраний показник в 1440p. На приставці ж дозвіл може змінюватися з 1440 до 1728p для того, щоб раціональніше витрачати ресурси відеоадаптера і процесора.

На комп’ютерах, на яких перевірялися відеокарти, були виставлені високу якість води і частинок, а також мінімальна глибина різкості. Також були змінені налаштування деталізації персонажів і зброї. Якість промальовування тіней довелося збільшити до максимальних значень в ПК-версії Assassin’s Creed Valhalla.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В результаті лідерами дослідження стали NVIDIA RTX 2080 Super і RTX 3060 Ti. За словами ініціаторів експерименту, продукт від Sony також виявився неоднозначним. AMD RDNA2, використовувана в консолях, періодично перегрівалася при грі з максимальною деталізацією і активацією трасування променів. Відкрите на ПК при цьому справлялися з поставленими завданнями трохи краще.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.