Ґаджети

Користувачі Windows 10 побачать більше нав’язливої ​​реклами Microsoft на повний екран

Share

Компанія Microsoft почала поширювати дві нові опції в додатку «Налаштування», які, насправді, призначені для просування і рекомендації сервісів Microsoft, Office 365 і браузера Edge. 

У найближчі тижні багато користувачів побачать новий банер Get even more out of Windows (Отримайте більше від Windows) зверху додатки налаштувань. Банер може з’явитися при установці щомісячних накопичувальних оновлень Windows 10, але більшість користувачів побачать його після чергового перезавантаження системи. 

При натисканні на велику помітну кнопку Let’s go на банері, користувач долучиться до повноекранної рекламі Microsoft, в якій пропонується налаштувати різні сервіси компанії – від Windows Hello до покупки платної підписки Microsoft 365. Користувач може погодитися і «продовжити» або натиснути на кнопку «Нагадати через 3 дні”. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наступний екран – це сторінка Use recommended browser settings (Використовуйте рекомендовані настройки браузера), яка пропонує використовувати «рекомендовані» налаштування браузера, включаючи установку Edge в якості браузера за замовчуванням, а Bing – в якості пошукової системи за умовчанням. Якщо погодитися, то Microsoft також закріпить браузер Edge в панелі завдань і на робочому столі. Третя сторінка, теж повноекранна – пропонує знижку в 50% на підписку Microsoft 365. Після цього можна, нарешті, натиснути на кнопку No, thanks (Ні, спасибі), щоб знову потрапити додаток налаштувань. 

Але це ще не все. Після нової повноекранної екскурсії по сервісів Microsoft, в «Налаштуваннях» з’явиться нова опція для веб-браузера. Насправді, це оголошення видається поверх всіх вікон і його не можна відключити.

Вона знову пропонує використовувати рекомендовані Microsoft настройки браузера, але є і можливість відмовитися. Цікаво, що це вікно видається, навіть якщо користувач вже встановив на комп’ютері Edge в якості браузера за замовчуванням. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Названо 10 найлегших для злому чотиризначних паролів

    Існує 10 000 можливих комбінацій для 4-значного пароля, але люди зазвичай використовують найпопулярніші PIN-коди, а…

    19.05.2024

    Як поліпшити Wi-Fi сигнал домашнього роутера за п’ять хвилин

    Щоб забезпечити надійне та стабільне підключення Wi-Fi у вашому домі, необхідно враховувати кілька важливих факторів.…

    19.05.2024

    Компанія Ayaneo представила міні-ПК у стилі Macintosh

    Компанія Ayano представила на ринку новий міні-ПК. Ayaneo AM01S оснащений процесором AMD Ryzen7 8845hs або…

    19.05.2024

    Спецслужби назвали соціальні мережі, які становлять загрозу національній безпеці України

    Противник активно проводить психологічні операції проти України за допомогою tiktok. Розвідка також бачить загрози національній…

    19.05.2024

    Що потрібно знати під час створення пароля для свого облікового запису

    Кіберполіція рекомендує дотримуватися цих порад під час створення пароля та використання облікового запису. Для створення…

    19.05.2024

    У “Vodafone” відповіли абонентам, чому може зникнути Інтернет

    Скарги на Vodafone почали надходити після введення графіків відключення електроенергії по всій Україні. "Тут знову…

    19.05.2024