Продажі PlayStation 5 майже в два рази обійшли Xbox

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі почала з’являтися перша інформація про кількість проданих PlayStation 5 і Xbox Series X | S. Судячи з усього, глобальний запуск PS5 вдвічі перевершив старт продажів PS4.

За даними аналітиків з сайту VGChartz , продажу PlayStation 5 перевершили Xbox Series X в Японії. Повідомляється, що в день запуску було продано від 2,1 до 2,5 мільйона одиниць по всьому світу. Це вражаючий показник, враховуючи, що PS5 обійшла PS4 приблизно на 1 мільйон. Її запуск відбувся в листопаді 2013 року.

Про можливий дефіцит консолей було відомо заздалегідь, оскільки ситуація з COVID-19 привела до збоїв в ланцюжку поставок і логістики Sony. Незважаючи на це, як мінімум 2,1 мільйона чоловік змогли отримати новинку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Результати Sony також означають, що PS5 вдвічі перевершила продажу консолей Xbox Series. Згідно з оцінкою аналітиків VGChartz , наступне покоління консолей Microsoft було продано приблизно в кількості 1,2 мільйона одиниць по всьому світу. Проте обидві новинки повністю були розпродані. Нам доведеться дочекатися офіційних цифр, але, з огляду на доступні показники, ймовірно, PlayStation 5 стане найбільш продаваною консоллю в листопаді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.