Опубліковані детальні характеристики комп’ютера Huawei

Минулого тижня в мережі засвітилися фотографії системного блоку HUAWEI, який готується до свого роздрібного дебюту. Незадовго до очікуваного старту продажів один з мережевих інформаторів опублікував докладні специфікації першої комп’ютерної новинки бренду – вони виявилися скромнішими, ніж передбачалося раніше.

За даними китайського блогера Changan Digital Jun, що опублікував пост у соціальній мережі Weibo, готовий ПК під назвою HUAWEI MateStation B515 отримає процесор Kunpeng 920 (4 або 8 ядер в залежності від конфігурації), 8 ГБ оперативної пам’яті DDR4-2400 і SSD-накопичувач на 256 ГБ, а також дискретну відеокарту Radeon R7 430. Потужність блоку живлення новинки складе 180 Вт. Системний блок, відповідно до джерела, укомплектований 23,8-дюймовим монітором з рамками шириною 5,72 міліметра, роздільною здатністю 1920х1080 пікселів і охопленням 72% колірної гами NTSC.

Надалі очікується поява і більш просунутих модифікацій фірмового десктопа. Зокрема, старшим моделям приписують 24-ядерний CPU, який можна порівняти, за чутками, з Intel Core i9-9900K, твердотільний накопичувач на 512 ГБ і графічний адаптер AMD Radeon 520. При цьому апгрейд процесора не передбачений через форм-фактора, який передбачає розпаювання чіпа на системній платі.

Сам же комп’ютер позиціонується як робоча станція для державних і корпоративних клієнтів, в зв’язку з чим працює під управлінням UOS без можливості установки Windows 10. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.