Продуктивність Apple M1 порівняли з процесорами Intel і AMD в Cinebench R23

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого тижня Apple представила відразу кілька комп’ютерів, побудованих на базі власного процесора Apple Silicon M1. Платформу вже встигли порівняти з минулими лінійками пристроїв американської компанії на базі процесорів Intel. У черговому тесті 5-нанометровий M1 зійшовся в битві з процесорами Intel і AMD останнього покоління в бенчмарке Cinebench R23.

За результатами тестування в Cinebench R23 в одноядерному режимі процесор M1 поступається моделям Intel Core i7 1185G7 і Intel Core i7 1165G7, виготовленим по 10-нанометровому техпроцесу, а також зовсім незначно перевершує AMD Ryzen 4900H, виробництво якого здійснюється з 7-нанометровим техпроцесом.

У багатоядерному ж тесті Apple Silicon M1 програє відразу шести платформ AMD Ryzen 9, Ryzen 7 і Ryzen 5. Виготовлений по 14-нанометровому техпроцесу Intel Core i7-10850H набрав лише на 53 бали менше M1.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Варто враховувати, що всі потрапили в тестовий рейтинг процесори розроблені для ноутбуків і мобільних пристроїв. На думку експертів, поява ARM-чіпів M1 ніяк не вплине на топову лінійку десктопних x86-процесорів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.