Playstation 5 і Xbox можуть стати останніми традиційними ігровими консолями в історії

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітики припускають, що ігрові приставки Xbox Series S, Xbox Series X і PlayStation 5 можуть виявитися останніми традиційними консолями в історії. Справа в тому, що через 6-7 років (хоча, не можна виключати, що життєвий цикл нового покоління виявиться довший) необхідність в спеціалізованому пристрої для гейминіга може просто зникнути. 

І причина тому – розвиток хмарних сервісів. Якщо вони отримають потужний поштовх у розвитку і стануть масовими, то PlayStation 6 і Xbox 5 (умовно) ми вже не побачимо. Або ж вони самі перестануть бути фізичними і стануть хмарними. 

Втім, поколінню Xbox Series S / X і PS5 побоюватися поки що нічого. Хмарна платформа Google Stadia і сервіс Apple Arcade поки не в змозі скласти серйозну конкуренцію консолей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але через 6-7 років все може дуже сильно змінитися. З огляду на такі переваги «хмар», як можливість грати на будь-якому пристрої і відсутність необхідності витрачатися на дороге залізо, вони цілком можуть витіснити консолі в їх класичному вигляді в майбутньому. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.