Названо головні недоліки нових MacBook з процесорами M1

Вчора Apple представила свої перші ноутбуки MacBook Air і MacBook Pro, а також неттоп Mac mini. Всі ці пристрої об’єднала апаратна платформа – вони побудовані на базі фірмового процесора Apple M1. Незабаром після презентації журналісти більш детально ознайомилися з новинками – і назвали два відчутних нестачі моделей на базі перспективного чіпа.

Як з’ясувалося, жоден з нині представлених гаджетів на платформі Apple M1 не підтримує підключення зовнішніх відеокарт (eGPU) за допомогою інтерфейсу Thunderbolt. Раніше власники «маків» користувалися таким способом для збільшення графічної продуктивності фірмової техніки. Крім того, максимальний підтримуваний об’єм оперативної пам’яті нових моделей не перевищує 16 ГБ.

Таким чином, користувачам, які зацікавлені в обробці важких відео, рендеринг або запуску ігор, доведеться розраховувати виключно на базову потужність платформи, оскільки вона не передбачає можливість апгрейда. Після публікації технічних характеристик на офіційному сайті компанії також стало відомо, що представлений напередодні MacBook Pro з діагоналлю дисплея 13-дюймів на чіпі M1 оснащений лише двома портами USB Type-C, в той час як у Intel-версії лептопа їх чотири.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.