Microsoft припинить підтримку однієї з найпопулярніших Windows 10

Microsoft припинить підтримку однієї з найпопулярніших Windows 10

Windows 10 залишається однією з найбільш фрагментованих платформ. У цьому вона схожа на мобільну ОС Android, що явно не подобається ні Microsoft ні Google, але вдіяти з цим ні перша ні друга нічого поки не можуть. Хоча, софтверний гігант, схоже, залишив один дієвий засіб в запасі. Так, користувачів Windows 10, які відмовляються переходити на нові версії, просто відключають від оновлень безпеки. Власники піратських копій дивляться на це з посмішкою, адже у них є і піратський антивірус, і інший софт, чого не скажеш про власників ліцензій, які не бажають втратити цифрові ключі та особисті дані.

Як стало відомо, вже завтра Microsoft почне превентивне наступ на тих, хто до сих пір залишається на версії Windows 10 за номером 1709. Оскільки таких трохи менше одного відсотка, то постраждалих буде не так багато. До речі, тут саме час задуматися багатьом нашим читачам, адже вони часто повідомляють в коментарях, що прекрасно себе почувають на Enterprise 1709 і не збираються нічого робити. 

Далі більше, адже вже 10 листопада буде перекрито кисень всім тим, хто не став переходити з версій 1803 і 1809. А ось їх якраз чимало. Судячи зі статистики, все три групи займають трохи більше п’яти відсотків, що дорівнює близько 50 мільйонам діючих комп’ютерів. За словами представників Microsoft, вихід тільки один: оновитися на нову версію. Це дозволить убезпечити ваш ПК настільки, наскільки це взагалі можливо.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.