PlayStation 5 розчарує геймерів місткістю SSD

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як ми знаємо, ігрові консолі нового покоління порадують швидкісними характеристиками своїх накопичувачів, але не їх об’ємом. Xbox Series X отримала SSD об’ємом 1 ТБ, PlayStation 5 – об’ємом 825 ГБ, а у дешевої Xbox Series S обсяг і зовсім становить лише 500 ГБ.

Однак, по-перше, це весь обсяг накопичувача без урахування операційної системи, а по-друге, як зазвичай, це «правильний» математичний показник, що має на увазі, що 1 ГБ – це 1 млрд байтів, тоді як через двійкової системи числення в реальності в разі сучасних носіїв це не так.

У підсумку виходить, що у Xbox Series X користувачеві доступно лише 802 ГБ , так як йде «втрата» через вищезгаданого перерахунку, а 128 ГБ зарезервовані для ОС. А скільки ж є у PlayStation 5?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо вірити потрапила в мережу інформації, то всього 664 ГБ. Якщо підрахувати, виходить, що під операційну систему зарезервовано 104 ГБ, і це дуже схоже на правду. Правда, користувачі навряд чи зрадіють такій правді, враховуючи розміри деяких сучасних ігор.

Даних про Xbox Series S немає, але, якщо ситуація там сходу з Xbox Series X, то з 500 ГБ геймерам буде доступно всього близько 338 ГБ, що зовсім вже скромно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.