Apple Watch Series 6 показують неправдиві дані про стан здоров’я користувача

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Медики заявляють, що розумний годинник Apple Watch Series 6 показує неправильні дані про насиченість крові користувача киснем. Тому купувати даний девайс за 400 доларів тільки через цю функцію не варто.

Мова тут йде про показники оксигенації – рівні насиченості крові киснем. Цей показник життєво важливий, його моніторинг дозволяє виявити covid-19, тромбоемболію легеневої артерії і апное. Під час професійного тестування Apple Watch Series 6 девайс постійно показував різний рівень кисню – при першому вимірі він був на рівні 100%, а через кілька хвилин уже впав до 40%, що може свідчити про емфізему легенів.

Експерти пояснили це наступним чином – для з’ясування рівня кисню Watch Series 6 використовує ремінець, прикріплений до зап’ястя. Він випромінює світло, яке «підсвічує» кров і по її відтінку визначає насиченість. Однак в медицині для цього використовується пульсоксиметр – спеціальний прилад, який кріпиться на палець і просвічує кров в цьому місці. Вартість його становить всього 60 доларів і він видає результат, наближений до 100% ефективності. Apple Watch Series 6 обійдеться вам в 400 доларів, проте його метод виявлення даних неефективний, тому що постійно видає діаметрально протилежні результати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найцікавіше, що під час рекламної кампанії Apple видавала цю функцію годинника, як основоположну новинку, яка допоможе в боротьбі з коронавірусною інфекцією. Зрозуміло, в технічній документації годинника є приписка, в якій мовиться, що Watch Series 6 не може замінити професійні медичні інструменти, проте це не зменшує значущості того факту, що «Яблучники» в черговий раз всіх сильно обдурили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.