Samsung представила SSD 980 PRO – найшвидшу в світі флеш-пам’ять

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Флеш-пам’ять Samsung SSD 980 PRO є неймовірно просунутою, і її можна вважати найшвидшою в світі в споживчому сегменті. Крім вкрай високого рівня надійності, ця швидкісна пам’ять також може похвалитися таким важливим і вкрай значущим перевагою, як доступність. 

Повідомляється, що модель з об’ємом 250 ГБ обійдеться всього-на-всього в 2500 гривень, тоді як за версію з 500 ГБ пам’яті необхідно викласти 4200 гривень. Просунута конфігурація, оснащена накопичувачем на 1 ТБ, буде коштувати всього 6500 гривень, тобто досить мало за сучасними мірками і з урахуванням того, про яку швидкості читання і запису в даному конкретному випадку йдеться. Новинка відмінно підійде як для простих користувачів, так і для професіоналів, що працюють в тому числі з відео з роздільною здатністю 8K UHD і вище.

За заявами виробника, флагманська модель з 1 ТБ простору забезпечує продуктивність на рівні 1 млн IOPS. Якщо це вам ні про що не говорить, то досить оцінити швидкість читання на рівні 7000 МБ / с, а також записи на рівні 5000 Мб / с. Виходить, що дані будуть записуватися на цей накопичувач в обсязі 5 ГБ за секунду. Фільм вагою в 50 ГБ, в дуже високому бітрейті в 4K UHD, запишеться на дану сучасну флеш-пам’ять зразка 2020 року всього-на-всього за 10 секунд, тобто практично блискавично швидко. Для порівняння, швидкість передачі даних на звичайних жорстких дисках HDD не перевищує зазвичай значення в 150 МБ / с, тобто вони повільніші в десятки разів, і ця різниця видна звичайно ж неозброєним поглядом на будь-який електроніці.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли саме конкретно почнуться офіційні продажі флеш-пам’яті Samsung SSD 980 PRO поки що невідомо, проте вона гарантовано надійде на полиці магазинів в Європі, США та інших країнах світу вже в найближчі кілька місяців, тобто до кінця року. У майбутньому в продаж також надійде модель з об’ємом 2 ТБ, але скільки вона коштуватиме, коли надійде в продаж і стане доступна для покупки всім бажаючим, точно невідомо, тому що компанія-виробник не розкриває ніяких подробиць на цей самий рахунок. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.