Стала відома офіційна ціна Sony PlayStation 5 в Україні

Днями тисячі фанатів мали можливість бути присутніми на онлайн-презентації п’ятого покоління консолі Sony, де офіційно оголосили її вартість і дату старту продажів. Також віртуальне захід ознаменувався поданням переліку ексклюзивних ігрових проектів, а також супутніх аксесуарів. Для українського ринку все перераховане також стало відомо. Всі чекали на цю подію довгі місяці, тому відразу до суті. 12 листопада стартує перший етап поставок PlayStation 5 на ринки: США, Австралії, Нової Зеландії, Мексики, Південної Кореї, Канади та Японії. Другий етап порадує геймерів Європи, Близького Сходу, Південної Африки, Азії і Південної Америки 19 листопада.

Грубо кажучи, світовий цінник на консоль PS5 варіюється в межах 400-500 доларів залежно від модифікації, яких вийде дві – PS5 і PS Digital Edition. На українських прилавках магазинів їх купити представиться за 12 999 і 15 999 грн відповідно. Під капотом PlayStation 5 «панує» 8-ядерний процесор Ryzen Zen 2 з частотою до 3,5 ГГц. Що стосується накопичувача SSD, то все його обсяг становить 825 ГБ (5,5 ГБ / с). Говорячи про зображення, то без втрати якості грати можна на 8K і 4K телевізорах з підтримкою частоти до 140 Гц. Вага приставок 3,9 і 4,5 кг, при розмірах: 390x104x260 мм. Пропускна здатність USB-порту Type – 10 ГБ / с.

Ну і наостанок, всю вищезгадану «міць» виробник пропонує протестувати на ексклюзивних відеоіграх, яких вийде всього шість Вартість ігор, доступних разом з релізом, – від 1699 до 2999 грн. А якщо бути точніше, то ось як виглядає цей прейскурант:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.