Sony назвала головний недолік PlayStation 5

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як відомо, вже 12 листопада 2020 року в продаж в США, Європі, Японії і в деяких інших країнах світу надійде ігрова приставка PlayStation 5, купити яку за рахунок цього зможе максимально широке коло людей. До жителів України новинка добереться 19 листопада, коли купити її собі зможе кожен охочий без будь-яких ускладнень і труднощів.

Офіційна рекомендована ціна новинки становить 17999 грн, тобто бажаючим її придбати доведеться викласти за неї велику суму. Втім, можна заощадити декілька тисяч гривень, купити спрощену модель під назвою PS5 Digital Edition, яка не має дисковода, завдяки чому вона коштує дешевше – всього 14999 грн.

Тим часом, у ігрової приставки Sony PlayStation 5 має один великий недолік, який для багатьох може виявитися головним і вирішальним при виборі собі консолі. Глава ігрового підрозділу PlayStation Джим Райан офіційно оголосив про те, що консоль PS5 не зможе запускати в режимі сумісності будь-які відеоігри, доступні зараз для PS1, PS2 і PS3. На практиці це означає, що власники нової ігрової консолі зможуть запускати лише ігри для PS4, випущені за останні більш ніж шість років з моменту початку її продажів. Грати в старіші відеоігри не вийде абсолютно ніяк жодним чином. За словами керівництва даного бренду, при створенні PS5 розробники прагнули забезпечити сумісність тільки з іграми для PlayStation 4.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через особливості ігрового контролер DualSense і флеш-пам’яті SSD, реалізувати підтримку ігор від старіших поколінь ігрових приставок не вдалося. Втім, як вважають фанати японської корпорації, це не більше ніж просто відмовки, тому що відеоігри для PS1, PS2 і PS3 зараз можна без будь-яких складнощів запускати на комп’ютерах через емулятор.

З огляду на, що у Sony є повний вихідний код ПО для цих приставок, вона цілком могла забезпечити підтримку повноцінної зворотної сумісності, але заощадила і не стала цього робити. Крім того, можливо, в недалекому майбутньому бренд випустить перевипущену PS3, яка отримає підтримку ігор від PS1 і PS2 в тому числі, що дозволить компанії заробляти великі суми грошей на вже випущених іграх.

Також вдалося з’ясувати, що близько 99% ігор для PS4, протестованих на PlayStation 5, відмінно працюють в повній мірі без будь-яких проблем і помилок. За рахунок цього власники нової ігрової приставки зможуть грати в тисячі різних відеоігор, доступних зараз для старої приставки, продається яка по всій земній кулі на полицях магазинів з 2013 року, тобто вже дуже і дуже мало. 

Очевидно, що багато людей гарантовано так чи інакше визнають відсутність підтримки старих ігор для консолей попередніх поколінь головним недоліком PS5, адже приставка Xbox Series X від Microsoft може запускати не тільки гри для Xbox One, але ще і відеоігри від Xbox 360 і просто оригінального Xbox, випущеного дуже багато років тому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.