Швидше, ніж AMD. Intel представила процесори 11-го покоління для ноутбуків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Intel представила фірмову лінійку процесорів 11-го покоління. Чіпи сімейства Tiger Lake отримали підтримку Thunderbolt 4 і Wi-Fi 6, зрослі в порівнянні з попередниками продуктивність і енергоефективність, а також вбудовану графіку Iris Xe, яка, за заявою вендора, значно перевершує зіставні рішення AMD в ігрових і робочих сценаріях.

Асортимент компанії поповнили дев’ять нових процесорів для ноутбуків серій U (UP3) і Y (UP4). Як і попередня версія фірмових чипів Ice Lake, новинки виконані по 10-нм техпроцесу, але побудовані на базі архітектури Willow Core. Використовуючи технологію Intel SuperFin, процесори Intel Core 11-го покоління, як стверджує чіпмейкер, забезпечують кращу продуктивність, енергоефективність і швидкість відгуку при роботі на високих частотах порівняно з попередниками.

Особливу увагу в ході презентації Intel приділила порівняно продуктивності новинок з рішеннями головного конкурента. За заявою компанії, інтегрована в Core i7-1185G7 графіка Xe з 96 виконавчими блоками і максимальною частотою GPU 1,35 ГГц забезпечує майже вдвічі більшу ігрову продуктивність порівняно зі «встройкой» Vega в процесорі AMD Ryzen 7 4800U.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що стосується робочих завдань, вендор продемонстрував перевага новинки при виконанні різних сценаріїв в Adobe Photoshop Elements і Adobe Premier Pro в 100% і 200% відповідно.

У числі інших особливостей чіпів Tiger Lake – підтримка екранів 8K HDR і можливість використовувати до чотирьох дисплеїв 4K HDR одночасно, а також вдосконалений модуль ШІ-обчислень. Крім того, новинки отримали підтримку інтерфейсу Thunderbolt 4, бездротового протоколу Wi-Fi 6 і шини PCI Express 4.

До кінця поточного року очікується випуск більше 150 моделей ноутбуків на базі процесорів Intel Core 11-го покоління виробництва Acer, Asus, Dell, Dynabook, HP, Lenovo, LG, MSI, Razer, Samsung та інших брендів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.