Amazon представила фітнес-браслет Halo

Компанія Amazon представила фітнес-браслет Halo: він стежить за кількістю пройдених кроків, температурою тіла, якістю сну, серцевим ритмом і вимірює відсоток жиру в організмі.

Дивно, але у браслета немає ніякого дисплея – всі дані доведеться дивитися в додатку на смартфоні. Є два мікрофони, але використовувати їх для голосового асистента не вийде: вони потрібні для визначення настрою власника.

Для вимірювання відсотка підшкірного жиру потрібно браслет і смартфон: для зовнішніх вимірювань використовується камера в смартфоні, яка створює 3D-скан тіла власника, щоб відстежувати «проблемні зони» і їх зміни. У компанії заявляють, що технологія здатна забезпечити таку ж точність, яку надасть лікар в клінічних умовах. Показники в два рази точніше, ніж в «розумних» вагах.

Вбудовані мікрофони відстежують мову користувача і визначають його настрій завдяки ШІ.

На одному заряді браслет пропрацює близько тижня. Перші покупці отримають браслет за 65 доларів (приблизно 1800 гривень), а незабаром ціна зросте до 100 доларів (приблизно 2800 гривень). Також користувачі отримають півроку безкоштовної підписки Halo, без якої браслет просто марний. У майбутньому доведеться платити 4 долари на місяць (близько 100 гривень).

Браслет доступний в чорному, сріблястому і золотом кольорах. Тканинний ремінець трьох розмірів: маленький, середній і великий, але можна докупити інші варіанти.

Дані нікуди не «витечуть»?

Ось за це, насправді, можна переживати, хоча в Amazon запевняють, що «приводу для занепокоєння немає» і всі дані зберігаються лише на пристрої, а з серверів віддаляються автоматично після їх обробки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.