Представлено ASUS ZenFone 7 Pro – без селфі-камери з новітнім процесором

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні офіційно представлено нові смартфон серії – ZenFone 7. Апарати вразили шанувальників абсолютно безрамковим диплеєм, трьома задніми поворотними камерами, відстутністю фронтальної камери, космічною швидкістю роботи і спеціальними фото- і відеорежимами.

Немає ні “моноброви”, ні “острівця” – тільки дисплей

Пристрій отримав цілковито безрамковий AMOLED-дисплей 6,67 дюймів. Ні “моноброви”, ні “острівців” під фронтальну камеру – лише дисплей і нічого більше. Крімт того, смартфон отримав частоту оновлення 90 Гц, а швидкість відгуку сенсорного шару 200 Гц. До цього ж є підтримка HDR10 + і режим усунення мерехтіння підсвічування (ШІМ).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фронтальної камери позбулись ще в попередній серії смартфонів. Натомість девайс отримав потрійну поворотну камеру, яка перетворюється у фронтальну при потребі. При необхідності конструкція може розкриватися на 180 градусів, тим самим, користувач отримує всі переваги зйомки на якісну основну камеру.

Три поворотні камери

Камера отримала головний датчик Sony IMX686 на 64 МП з оптичною стабілізацією. Рефлекси є і у телекамери на 8 Мп з 3-кратним оптичним зумом, але тільки в Pro-версії. За винятком стабілізації відмінностей у звичайного ZenFone 7 від Pro більше немає. Третя камера – суперширококутовая Sony IMX363 на 12 Мп. Сенсор отримав автофокус, тому може знімати макрооб’єкти з відстані в 4 см.

Поворотну конструкцію камер значно покращили. Додали рідкий метал, новий моторчик, підвищили швидкість розкриття і в цілому надійність. Так, модуль витримує до 200 тисяч розкриттів. Інакше кажучи, якщо повертати камеру 100 раз в день, то модуль пропрацює протягом 5 років.

Зрозуміло, рухливу конструкцію камери вирішили використовувати по повній програмі. Так, смартфон може самостійно знімати вертикальні або горизонтальні панорами, стежити за об’єктами в кадрі і так далі. Крім того, за допомогою незвичайної конструкції можна знімати з нетривіальних ракурсів, наприклад, впритул до підлоги, попутно зручно компонуючи кадр через дисплей.

ZenFone 7 робить акцент і на відеозйомку. Доступний запис 8K при 30 кадрах в секунду, а також професійний режим з аудіофокусом.

Сучасний процесор і пам’ять

ZenFone 7 Pro відрізняється від звичайного флагмана лише процесором. Під капотом старшої моделі вбудовано найпотужніший на даний момент процесор Qualcomm Snapdragon 865 Plus і пам’ять LPDDR5 до 8 і UFS 3.1 до 256 ГБ.

Рядову модель не надто образили в характеристиках: сюди встановлений Snapdragon 865, а також 6 і 128 ГБ пам’яті тих же стандартів.

Швидкість понад усе

Тайванці зробили особливий акцент на швидкості роботи окремих додатків: завантаження системи, попередній перегляд фото, розблокування і телефонні опції. За словами виробника, за допомогою сканера відбитків пальців ZenFone 7 розблокується за 0,28 секунди. До прикладу, Samsung Galaxy S20 + готовий до роботи через 0,38 секунди, але там використовується на екранний сенсор. В той же самий час, ASUS перемістила дактилоскопічний сенсор на правий торець, прямо в кнопку включення.

Можна заряджати вранці

Смартфон оснастили батареєю на 5000 мАг. Незважаючи на значну ємність, приблизно за півгодини ZenFone 7 встигає підзарядитися до 60%, а повний цикл забирає не більше півтори години.

На жаль, смартфон не отримав бездротової зарядки. Зате отримав просунуту систему налаштування акумулятора для продовження терміну його служби. Наприклад, можна примусово відключити швидку зарядку або виставити верхню межу в 80%. У систему вже вшиті готові профілі використання батареї і ресурсів смартфона, але можна створювати і свої власні сценарії.

Комплект поставки

Зрозуміло, в комплекті можна буде знайти адаптер на 30 Вт для швидкої зарядки. До того ж ASUS доповнила коробку з-під пристрою відразу двома якісними кейсами. З огляду на нетривіальну конструкцію корпусу, чохли прямо із заводу стануть по-справжньому приємним бонусом.

Дата виходу і ціна

До України приїде відразу дві версії: ZenFone 7 і Pro-модифікація. Однак офіційні ціни і дата запуску поки не оголошені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.