Інженери навчилися заряджати безпілотники всього за 5 хвилин

Інженери навчилися заряджати безпілотники всього за 5 хвилин
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато сучасних дронів здатні перебувати в повітрі близько 30 хвилин, після чого їх потрібно довго заряджати або міняти акумулятор, щоб продовжити політ. Все це накладає ряд обмежень на використання безпілотників. Ізраїльські інженери заявили про рішення цієї проблеми, повідомивши про технологію, що дозволяє зарядити акумулятор за лічені хвилини.

Ще три роки тому ізраїльська компанія StoreDot заявила про створення технології FlashBattery, здатної зарядити акумулятор електромобіля від нуля до ста відсотків всього за 5 хвилин. Через три роки інженерам вдалося зменшити розмір батареї, зробивши її компактною. Це дозволяє використовувати нові акумулятори в невеликих пристроях, таких як дрони.

Принцип роботи FlashBatteries заснований на хімічно синтезованих пептидних молекулах, відомих як нанодоти. Вони формують основу для багатофункціонального електроду, що відкриває можливості для супершвидкої зарядки. StoreDot стверджує, що хімічний склад повністю безпечний. Він не запалюється і має більш високу температуру горіння, ніж графіт. Крім того, в ньому використовується біоорганічна сировина, що дозволяє легко утилізувати створені на його основі батареї.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
«На зарядку дрона буде витрачатися набагато менше часу, що значно збільшує дальність польоту, оскільки тепер не потрібно повертатися для заміни акумуляторів. У той же час швидке заряджання дозволить користувачам розширити операції в регіонах, до яких вони раніше не мали доступу. Обидва ці фактори значно підвищать ефективність і прибутковість використання дронів для бізнесу », – розповідають інженери StoreDot.

Інженери навчилися заряджати безпілотники всього за 5 хвилин

Оскільки технологія відрізняється від традиційних літій-іонних акумуляторів, нова батарея має меншу щільність зберігання енергії. На думку дослідників, це компенсується її швидкісними характеристиками. Прямо зараз йде тестування апаратів з новими акумуляторами. Комерційний запуск планується на кінець 2020 року. Про вартість нічого не відомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.