В iPhone 8 і iPhone X знайшли критичну уразливість для злому

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Всім нав’язали думку, що пристрої від Apple неможливо зламати, а якщо і вдається це зробити, то це дуже важке заняття і під силу лише досвідченому хакеру. Але це зовсім не так і довели це представники Pangu, команда, відома своїми джейлбрейками для iOS. Про появу уразливості для пристроїв, що працюють на iOS, оголосили представники Digitpol.

Реклама

В iPhone 8 і iPhone X знайшли критичну уразливість для злому
Уразливість, за допомогою якої видобувається конфіденційна інформація, пов’язана з процесорами, які застосовуються в таких пристроях. Йдеться про SEP (Secure Enclave Processor), які використовуються в мобільних пристроях для зберігання особистої інформації. Саме тут зберігаються всі паролі користувача, його біометричні параметри, а також приватні дані для входу в свої акаунти на різних сервісах.

Щоб отримати доступ до даних використовується експлойт Checkm8. Так, це той же експлойт, за допомогою якого вдалося встановити джейлбрейк на iOS-пристрої. Якщо вірити хакерам, то дана уразливість дозволяє зробити загальнодоступною особисту інформацію, але для цього потрібно підібрати пароль для входу. А зробити це буде не так складно, як могло здатися, адже після десяти невдалих спроб, автоматичне блокування ґаджету не відбувається, так як діє експлойт Checkm8.

В iPhone 8 і iPhone X знайшли критичну уразливість для злому
Фахівці з безпеки стверджують, що в небезпечну зону такого злому потрапили всі iPhone або iPad, які працюють на чіпсетах чіпах А7-А11, тобто всі мобільні пристрої, починаючи зі старенького iPhone 5s, і закінчуючи сучасним iPhone X. Єдиною умовою для обходу захисту є наявність фізичного доступу до пристрою.

Але найприкріше те, що цю уразливість можна виправити навіть на програмному рівні. На даний момент експерти з безпеки порадити можуть лише одне. Всі власники пристроїв від Apple, які були випущені з 2013 по 2017 роки, повинні позбутися від них, або в крайньому випадку встановити складний цифровий пароль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Лужна Софія
Лужна Софія
Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: