Стали відомі ключові характеристики відеокарт AMD Big Navi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відомий інсайдер wjm47196 поділився новими подробицями, пов’язаними з відеокартами AMD які готуються до випуску, побудованими на базі графічного процесора Big Navi. За словами інформатора, наступне покоління Radeon RX може отримати значний обсяг пам’яті аж до 16 ГБ. Також стала відома і передбачувана дата презентації «червоних» GPU нового покоління.

За даними джерела, порівняно з відеокартою Radeon RX 5700 XT обсяг пам’яті GDDR6 в старших прискорювачах лінійки Big Navi буде подвоєний і складе 16 ГБ при пропускній здатності до 18 Гбіт / с. Новинкам також приписується 384-бітна шина. Інформатор заявляє, що перші моделі AMD Radeon RX Big Navi вже були відправлені в Шанхай для розробки і налагодження необхідних драйверів.

Презентація новинок очікується в четвертому кварталі 2020 року. З чуток, AMD все ще працює над дизайном друкованих плат нових прискорювачів – процедура буде закінчена приблизно протягом двох тижнів. Також wjm47196 повідомив про реліз нової флагманської відеокарти NVIDIA як мінімум на місяць раніше моделі від AMD, але офіційних дат жоден з виробників ще не оголошував.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відмінною рисою графічних прискорювачів AMD Big Navi стане використання архітектури RDNA 2. Згідно з попередніми витокам, старші моделі нового покоління отримають в два рази більше обчислювальних блоків порівняно з попередниками, а їх продуктивність зможе вдвічі перевищити можливості актуальних флагманів NVIDIA RTX 2000.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.