Xiaomi Mi Band 5 розчарував всіх покупців з України

Спортивний браслет Xiaomi Mi Band 5 був офіційно представлений ще в середині червня, а потім, через кілька днів після анонса, він надійшов у продаж, ставши доступним для покупки всім покупцям. Оскільки даний наручний гаджет пропонує вкрай багато різного роду можливостей, він миттєво став хітом, але лише в Китаї, тому що зробити його покупку можливо виключно в цьому регіоні світу. 

Проте, вже зовсім скоро все зміниться, так як в найближчі кілька днів зробити покупку даного електронного пристрою стане можливим на міжнародному ринку, тобто, простіше кажучи, його стане можливим купити в Європі, Україні та інших країнах світу, але вже під назвою Xiaomi Mi Smart Band 5.

Даний фітнес-трекер є вкрай просунутим за сукупністю якостей, а оснащений він 1,1-дюймовим AMOLED-дисплеєм з роздільною здатністю 294 на 126 пікселів, причому сенсорним і кольоровим, а також акумуляторною батареєю ємністю 125 мАг, одного повного заряду якої достатньо для автономної роботи всього пристрою протягом двох тижнів.

Підзарядка займає близько двох годин, а здійснюється вона за допомогою магнітного зарядного пристрою, який підключається до тильної частини даного трекера. За підключення до смартфонів на базі Android і iOS відповідає модуль Bluetooth 5.0 LE, а сумісний даними наручний гаджет з усіма існуючими на ринку телефонами. Головне встановити на мобільний пристрій додаток під назвою Mi Fit.

Це програмне забезпечення всі бажаючі можуть абсолютно безкоштовно завантажити з магазину Google Play або App Store, після чого, слідом за цим, отримати доступ до всіх можливостей, яке воно в собі містить. Проте, міжнародна версія фітнес-трекера виявилася далеко не такою просунутою, який все хотіли б її бачити.

Так, зокрема, даний спортивний браслет під назвою Xiaomi Mi Smart Band 5 не обладнано чіпом NFC, тому оплачувати з його допомогою покупки в магазинах жодним чином не можна, також як і не можна здійснювати відстеження рівня насичення киснем крові (SpO2). Абсолютно нічого хорошого в усьому цьому, звичайно, немає, тому що через такого стану справ спортивний навіть і близько не є таким привабливим, який є модель для Китаю.

І все це при тому, що в Європі оцінили трекер в 40 євро, тобто десь в 1 400 гривень. Виходить, що він став дорожчим, ніж на китайському ринку, практично в два рази, так як в офіційних торгових точках Xiaomi за нього просять близько 700 гривень, тобто відчутно менше.

Поза будь-яких сумнівів, спортивний браслет Xiaomi Mi Band 5 у версії для міжнародного ринку є не таким, яким все хотіли б його бачити, тому він дуже сильно розчарував усіх покупців по всьому світу. У майбутньому, можливо, в продаж надійде модель трекера з чіпом NFC, проте коштувати вона буде більше, а терміни її виходу невідомі. Чому китайська корпорація навмисно прибрала з міжнародної версії свого браслета таку корисну можливість, як безконтактна оплата, поки що точно невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.