Apple розповіла, чому не потрібно заклеювати камеру MacBook

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серед користувачів, які побоюються стеження, популярно рішення заклеювати веб-камери. У свою чергу це явище навіть сформувало цілий ринок «захисних» аксесуарів, серед яких різні накладки і шторки. Apple попередила користувачів MacBook про шкоду таких гаджетів.

У розділі підтримки на офіційному сайті виробника з’явилася невелика замітка , в якій Apple пояснює, чому не варто заклеювати камеру MacBook. За словами купертіновців, це може привести до пошкоджень дисплея. Повідомляється, що в закритому стані зазор між екраном і нижньою частиною ноутбука мінімальний і не призначений до знаходження там сторонніх предметів. Крім цього, в модуль камери вбудовується датчик освітлення і його заклеїти то буде порушена робота автоматичної настройки яскравості і функції True Tone.

Компанія рекомендує вразливим користувача покладатися на вбудовані інструменти захисту від стеження. Наприклад, ноутбуки MacBook оснащені світлодіодним індикатором, який включається завжди під час роботи камери. Apple нагадує, що операційна система macOS починаючи з версії 10.14 запитує дозвіл у користувача для всіх додатків під час першого доступу до веб-камері.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.