Sony PlayStation 5: технічні характеристики, дата початку продажів і точна ціна

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як відомо, технічні характеристики Sony PlayStation 5 включають в себе восьмиядерний модифікований процесор AMD Ryzen на базі архітектури Zen 2 з тактовою частотою 3,6 ГГц на кожне ядро, виготовлений по 7-нм техпроцесу, а також графічну карту AMD Big Navi на архітектурі RDNA 2 . Дана відеокарта має 8 ГБ відеопам’яті GDDR6, а виготовлена ​​вона також по 7-нм техпроцесу, що робить її вкрай привабливою за сукупністю якостей, так як вона не дуже сильно нагрівається навіть під сильно високим навантаженням. Крім того, новинка отримає, за чутками, 10 ГБ оперативної пам’яті, але не простою, а здатної виступати одночасно ще й відеопамятью. Таким чином, сумарно у PS4 буде 18 ГБ пам’яті комбінованого типу.

Вже достеменно відомо, що PS5 вийде в звичайній версії з оптичним приводом Blu-ray для дисків, а також у спрощеній без цього самого приводу. В іншому, крім такої особливості, обидві консолі будуть повністю ідентичними. За словами Sony, вона вирішила випустити модель PlayStation 5 Digital Edition виключно через те, що багато власників консолей купують ігри виключно в цифровому форматі, тому наявність приводу в консолі стане для них лише пустою переплатою грошей за ту особливість, якої вони гарантовано ніколи не скористаються. За офіційними даними від Sony, продажу двох версій однієї приставки почнуться вже в кінці 2020 року, а за даними від надійних джерел старт продажів намічений на 22 листопада, коли всі бажаючі зможуть здійснити їх покупку.

Що стосується цін, то з цим все далеко не так добре, як багатьом би хотілося. Справа в тому, що звичайна Sony PlayStation 5 обійдеться в 700 євро, тоді як за версію PlayStation 5 Digital Edition покупцям доведеться заплатити 600 євро. Важливо зауважити, що це не офіційні ціни, які поки що ще не розкрили, а відомості від надійних джерел. Так багато нові приставки коштують через те, що їх технічне оснащення є вкрай потужним і просунутим, завдяки чому їм під силу запускати ігри в 4K Ultra HD (3840 на 2160 пікселів) при частоті 60 кадрів в секунду і вище. Крім того, новинки мають підтримку системи трасування променів, тому картинка в іграх буде виглядати просто приголомшливо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.