Нові MacBook Air і MacBook Pro містять масовий брак

На форумі MacRumors, який є одним з найпопулярніших серед користувачів комп’ютерів Mac, власники різних моделей «макбуків», випущених з початку цього року, а таких поки що лише дві моделі, повідомляють про вкрай неприємну неполадку, через яку користуватися повноцінно пристроєм просто неможливо.

Справа в тому, що якщо до комп’ютера через будь-який хаб підключені пристрої USB 2.0, а до числа таких відносяться мишки, клавіатури, мікрофони, веб-камери, принтери та інші пристрої, то час від часу відбувається випадкове відключення, тобто вони просто перестають бачитися операційною системою, в зв’язку з чим використовувати їх стає неможливо. Варто зауважити, що у комп’ютерів Apple є тільки інтерфейси USB Type-C, тому без різного роду адаптерів і перехідників обійтися неможливо.

Власники MacBook Air і MacBook Pro зразків 2020 року повідомляють, що вони пробували робити відновлення через програму «Дисковий утиліт», скидали контролер SMC, завантажувалися в безпечному режимі і навіть виконували повне перезавантаження операційної системи, однак проблеми це не вирішує.

Користувачі, яких вже зібралося кілька сотень, впевнені в тому, що проблема полягає в операційній системі macOS Catalina, яка є єдиною доступною для даних комп’ютерів, або ж вся справа у вбудованому чіпсеті, який працює неправильно. Деякі власники доволі дорогих ноутбуків звернулися в Apple, і вона поміняла їх по гарантії, визнавши наявність такої проблеми.

Проте, в замінених комп’ютерах спостерігається точно така ж проблема. У деяких випадках різні підключені через USB 2.0 пристрої продовжують відображатися як підключені в додатку «Системна інформація», проте насправді вони можуть бути відключені від Mac. 

Проблема з мимовільним відключенням всіх пристроїв через порти спостерігається при використанні будь-яких хабів і адаптерів, крім таких моделей, які примусово змушують операційну систему думати, що всі пристрої підключені за стандартом USB 3.0. В такому випадку проблем не виникає. 

Якщо виявиться, що дана проблема носить апаратний характер, компанії Apple, найімовірніше, доведеться масово міняти всі продані моделі MacBook Air (2020) і MacBook Pro (2020) на нові, де подібної неполадки не буде.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.