Нова розробка Google підвищує якість ігор на Android

Крім релізу першої публічної бети Android 11 компанія Google анонсувала ряд важливих нововведень, покликаних помітно спростити життя розробників. Наприклад, функція Play Asset Delivery дозволяє прискорити завантаження мобільних ігор з Google Play. Ще одним значущим анонсом став проект Android Performance Tuner, завдяки якому можна досягти кращої продуктивності ігор на Android-пристроях. 

Android є досить складною платформою для розробників через необхідність оптимізувати програми під величезна кількість пристроїв з різними характеристиками. Особливо це стосується ігор, творцям яких доводиться прикладати величезну кількість зусиль, щоб ті нормально працювали на якомога ширшому асортименті гаджетів. Нова бібліотека Android Performance Tuner, що є частиною Android Game SDK, повинна вирішити цю проблеми.

Android Performance Tuner дозволяє вимірювати і оптимізувати частоту кадрів і якість графіки на більш ніж 99% всіх активних Android-пристроїв під управлінням Android 4.1 (API 16) і вище. Як результат, розробники можуть легко збирати інформацію про те, наскільки добре функціонує гра на кожному рівні якості графіки.

Нова утиліта істотно спрощує життя розробників, дозволяючи не тільки зрозуміти, як гра запускається на різному залозі, але і виявити найбільш ресурсоємні фрагменти. Крім того, за допомогою Android Performance Tuner вийде визначити, яку користь можна внести в графіку гри, щоб це не впливало на продуктивність і частоту кадрів. 

В теорії Android Performance Tuner дозволить поліпшити загальну ситуацію з оптимізацією ігор на Android. Особливо корисним інструмент стане для інді-авторів, які не мають можливості протестувати свої тайтли на великій кількості гаджетів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.