Apple перетворила iPad Pro за допомогою iOS 14 в повноцінний комп’ютер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники виявили в свіжій бета-версії операційної системи iOS 13.5.5 версії iPadOS нову настройку, якої раніше не було. Поки що вона недоступна, а впровадити її в цю прошивку вирішили виключно заради тестування серед обмеженого кола людей. 

Саме ця настройка дозволяє включити підтримку різних швидких дій. За рахунок цього власники планшетів Apple, причому як з лінійки iPad Pro, так і зі звичайної, зможуть використовувати певні поєднань клавіш, причому як на віртуальній клавіатурі, так і на фізичному. За рахунок цього можна буде, прямо як на MacBook, регулювати яскравість екрану, миттєво ставити відтворенням на паузу, перемикати музичні треки, запускати обрані програми, включати і вимикати різні режими / встановлення, а також здійснювати інші дії.

За рахунок такого нововведення, як очікується, працювати на планшетах стане ще зручніше і простіше, ніж в даний час. Користувачі зможуть самостійно вибирати і вирішувати, які саме клавіші будуть за що відповідають, що, в свою чергу, дозволить вивести досвід використання планшетів на абсолютно новий рівень, недосяжний на продукції Apple коли-небудь раніше. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це лише одна з «фішок», яку отримають планшети iPad на базі операційної системи iOS 14. Також, як очікується, бренд поліпшить підтримку сторонніх мишей, запровадить повноцінний файловий менеджер, дозволить використовувати віджети, а також, крім усього цього, надасть власникам всіх моделей планшетів можливість нарешті вибирати стандартні програми для тих чи інших типів посилань і документів.

Це дозволить відкривати електронні листи в такому менеджері пошти, в якому користувач захоче це робити, а не в стандартному, що зараз ніяк не можна змінити. Також є дані про те, що на iPad Pro з релізом операційної системи iOS 14 може змінити режим мультизадачности, при якому програми перестануть розвантажуватися з пам’яті через кілька хвилин відсутності активності, як це відбувається зараз. 

Втім, офіційно на цей рахунок поки що немає ніяких подробиць, але вони абсолютно точно з’являться вже 22 червня, коли відбудеться конференція для розробників WWDC 2020. Саме в її рамках громадськості представлять нові операційної системи, і однією з таких виявиться iPadOS, призначена спеціально для планшетних комп’ютерів «яблучної» корпорації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.