Windows 10 повністю “переродиться”

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Буквально днями вдалося з’ясувати, що на проекті операційної системи Windows 10, по суті, поставили хрест, бо всіх ключових розробників перевели у відділ по створенню нової ОС, яка має кодову назву Lite, а встановити її можна буде навіть на телевізори. Тим не менш, американська корпорація Microsoft все ж не збирається остаточно кидати десяту «вінду», а оновлення з кодовою назвою 19H1 (Redstone 6) стане добрим доказом.

15 грудня 2018 року в американських ЗМІ з’явилася інформація про те, що операційна система Windows 10 повністю переродиться, а станеться це відразу після релізу поновлення 19H1 (Redstone 6), яке повинне вийти в квітні наступного року. Новітнє програмне забезпечення практично зовсім не отримає ніяких нових можливостей і функцій, але кардинальним чином зміниться інтерфейс, тому як Microsoft нарешті повною мірою реалізує підтримку своєї фірмової оболонки Windows Shell.

Оновлення з кодовою назвою Redstone 6 стане шостим за рахунком для Windows 10 з моменту виходу її на ринок. Саме на новий інтерфейс має намір зробити основну ставку американська корпорація Microsoft в новому оновленні. Звичайно, меню “Пуск” залишиться на своєму місці, але ось всі елементи стануть виглядати максимально мінімалістично. Більш того, оболонка Windows Shell однаково добре підходить під планшети, ноутбуки і навіть телевізори, що також є великим плюсом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новий інтерфейс вдихне нове життя в Windows 10, зробивши її набагато більш привабливою для очей. Втім, звичайно, новий дизайн вдасться зустріти тільки в стандартних програмах, тоді як розробникам всього стороннього ПО доведеться використовувати новітні SDK для того, щоб доопрацювати свої додатки, адаптувавши їх новий вигляд. Очевидно, що навряд чи занадто багато захочуть це зробити, тому відчути всю красу оновленої «вінди» вдається лише при використанні стандартних програм, вбудованих в саму операційну систему.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.