Чого чекати від iOS 13?

Вихід мобільної операційної системи iOS 13 запланований лише на вересень наступного року, однак це не заважає інсайдерам робити свої прогнози щодо того, якою саме буде нова версія мобільної операційної системи Apple. Як стало відомо від інсайдера, який побажав залишитися невідомим, Apple готує щось дійсне цікаве. За відомостями інсайдера, інтерфейс iOS 13 чекає глобальний редизайн, а в самій операційній системі з’явиться безліч нових функцій і жестів.

За словами джерела, головним нововведенням iOS 13 стане повністю новий дизайн. Інсайдер стверджує, що операційна система вперше з часів iOS 7 отримає настільки значні зміни в інтерфейсі. Apple серйозно переробить робочий стіл, змінити логіку взаємодії з ним, а також зробить його більш функціональним. Замість звичних іконок користувача будуть зустрічати особливі інтерактивні «віджети».

Крім того в системі дебютують нові жести для більш інтуїтивної взаємодії з оновленими елементами. Також iOS 13 обзаведеться безліччю нових функцій. Втім, будь-якої конкретної інформації про ключові можливості ОС поки немає. Відомо лише те, що частина з цих функцій планувалося запровадити ще в iOS 12, проте Apple вирішила відкласти їх дебют, щоб концентруватися на усуненні помилок і поліпшення продуктивності.

Найімовірніше, iOS 13 буде показана в середині наступного року, на конференції для розробників WWDC 2019. На жаль, поки немає точних відомостей про підтримувані пристрої. Але є всі підстави вважати, що підтримки iOS 13 позбудуться всі пристрої з 1 ГБ оперативної пам’яті, а саме — iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Mini Retina, iPad Air, а також iPod Touch шостого покоління.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.