Американський гаджет зможе допомогти мозку працювати ефективніше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пристрій Edge додає людині геніальних здібностей, правда ненадовго. З цією метою створена особлива пов’язка на голову. Розробка Каліфорнійського стартапу Humm дозволяє тимчасово поліпшити пам’ять і здатність концентруватися.

Цей ефект досягається за рахунок неінвазивної стимуляції головного мозку — електричні розряди впливають на передню кору, де знаходяться ділянки мозку, що відповідають за навчання і пам’ять. Пристрій необхідно носити протягом чверті години для отримання ефекту. Вплив гаджета користувач відчує десь за час використання. Крім того, людина протягом деякого часу стає набагато розумніша, її психіка стає більш стійкою до стресових ситуацій. Творець гарнітури Йен Макінтайр (Ian McIntyre) запевняє, що електрична стимуляція допомагає людині опанувати нові навички, які залишаться з ним навіть коли Edge буде знятий.

Подібні стимуляції тестують вже протягом 20 років, їх активно застосовують в лікуванні депресії і безсоння. Випробування показали абсолютну безпеку пристрою. Звичайно, гаджет може розширити можливості мозку, але знаючи, що організм досить цілісна система, складно сказати, чи не відобразиться це на роботі інших органів. Поки новинка особливо радує студентів, ціна, звичайно не зовсім бюджетна. Цей корисний пристрій буде коштувати близько 500 доларів (14 000 гривень).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.