Топ-6 розчарувань: цікаві концепти автомобілів, які не виправдали очікувань

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли автомобілі вперше представляють на різних автошоу, вони притягують автолюбителів своїми інноваціями і дизайном. Але зазвичай, після серійного випуску, від усіх цікавих ідей не залишається і сліду. Часом навіть зовнішній вигляд кузова кардинально відрізняється від початкового концепт-кара, не кажучи вже про якісь дрібних деталях.

Hyundai i40

Компанія представила концепт нового автомобіля ще в далекому 2010 році. Дизайн повинен був виправдовувати свою назву i-flow – «хвилясті лінії», однак випущений седан досить віддалено нагадував обіцяний прототип.

Mazda 3

Машина зовні вийшла цілком вдалою і сучасною. Але подивившись на передвісника – Mazda KAI, модно прийти до висновку, що дизайнерам не вдалося вийти на серійну машину більшу частину дійсно цікавих рішень. Загальну задумку і пропорції випущений автомобіль зберіг, але унікальні фари, ручки дверей і неймовірну обтічність Mazda 3 все-таки втратила.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Kia Proceed

На перший погляд корпус автомобіля нагадує зовнішню схожість з дизайном Porsche. А ось профіль моделі, з укороченим капотом, видає в ній передньопривідний автомобіль. Однак Proceed, який в результаті був реалізований, позбавлений даних пропорцій. Саме це і відрізняє його від продуманого і очікуваного концепту.

Dacia Duster

В Україні цей автомобіль відомий під маркою Renault. Вже довгий час він входить в топ-25 по продажам на вітчизняному ринку. У первинному задумі Duster був сміливим і незвичайним, але після серійного випуску виявилося, що у цих двох моделей практично не залишилося нічого спільного.

Renault Captur

У Європі цей автомобіль відомий саме під цією назвою, а для українського споживача продається Renault Kaptur. Зовні ці моделі практично не відрізняються, винятком є ​​профіль – в Україні автомобіль базується на прототипі Duster, тому габарити значно перевершують його європейського близнюка. Але все це не настільки важливо, адже концепт-кар обох виглядав зовсім інакше.

Pontiac GTO

2005 Pontiac GTO; top car design rating and specifications

Любителі класичних купе 60-х років були дуже натхнені, коли Pontiac вирішили відродити автомобіль тих часів з сучасним дизайном. Концепт майбутнього спорткара виглядав потужно і страхітливо. Повітрозабірники, роздуті колісні арки і м’язистий кузов змушували з нетерпінням чекати виходу машини. Але серія в результаті отримала дизайн схожий на звичайний седан, не залишивши й натяку на минуле великої компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.