Представлений “воднємобіль” Toyota Mirai другого покоління

Воднємобіль Toyota Mirai може і є одним з найбільш екологічно чистих автомобілів у світі, але красивим його можна назвати навряд чи: нагромадження ліній, кутів, панелей в ньому змушує власників заздрити більш ладному (наскільки це взагалі можливо) дизайну Prius XW50. Але скоро все зміниться: сьогодні Toyota офіційно анонсував Mirai другого покоління, і він виглядає вже набагато краще.

З яскраво вираженого седана Mirai перетворився на благородний фастбек, і в профіль виглядає не гірше Audi A7. Хоча пащу решітки радіатора з великою кількістю горизонтальних планок, як у деяких сучасних моделей Toyota і Lexus, сприймається вже не так однозначно.

Але в цілому автомобіль здається більш гармонійним, і навіть трохи спортивним.

Mirai другого покоління побудований на задньопривідній платформі. Гібридна силова установка принципово не змінилося: в результаті хімічної реакції взаємодії водню і кисню виробляється електрика, яке і призводить Mirai в рух. Правда, тепер обіцяно збільшення дальності поїздки на одній зарядці на 30% в порівнянні з моделлю першого покоління. Тобто можна розраховувати приблизно 600-700 км.

Mirai другого покоління став довше і ширше попередника (довжина досягає 4973 мм, ширина — 1884 мм), а висота зменшилася до 1468 мм. Зате колісна база збільшилася майже на 14 см — до 2918 мм.

Інтер’єр змінився дуже сильно, і найголовніше — тепер перед водієм розташований повноцінний приладовий щиток. Він представлений 8-дюймовим екраном. Ще один дисплей діагоналлю 12,3 дюйма розміщений на центральній панелі.

Продажі Toyota Mirai другого покоління стартують в кінці 2020 року. Вартість буде оголошена ближче до старту продажів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.