Honda припинить продажі дизельних автомобілів в Європі до 2021 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Honda Motor начала цей тиждень із заяви, суть якого зводиться до того, що до 2021 року з продажу в Європі будуть виведені всі дизельні автомобілі. Замість них компанія розраховує почати пропонувати моделі з електричними силовими установками. Це частина плану, що передбачає “електрифікацію” всього європейського асортименту Honda до 2025 року.

У довгостроковій перспективі Honda планує до 2030 року збільшити частку електромобілів, включаючи акумуляторні моделі, до двох третин всього обсягу випуску. Для порівняння: зараз цей показник не перевищує 10%.

В Європі посилюють вимоги по частині викиду двоокису вуглецю. До наступного року викиди повинні бути скорочені до 95 г/км для 95% автомобілів порівняно з нинішнім середнім показником в 120,5 г/км.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Посилення нормативів затьмарило перспективи виробництва Honda в Європі. У лютому третій за величиною японський виробник заявив, що в 2021 році закриє свій єдиний британський автозавод, що призведе до скорочення 3 500 робочих місць. Крім того, планується скоротити кількість варіантів моделей автомобілів до третини від сьогоднішнього, що дозволить зменшити виробничі витрати на 10%. Вивільняються кошти будуть спрямовані на передові дослідження і розробки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.