Відбулася перша в світі гонка самокерованих автомобілів Roborace

Минулого тижня в Іспанії пройшла перша в світі автомобільна гонка самокерованих автомобілів. Між собою змагалися дві команди — британської компанії Arrival і технічного університету Мюнхена.

Обидві команди виступали на однакових машинах Roborace DevBot 2.0 з двигунами потужністю 402 к.с., здатних розвивати швидкість до 320 км/год. кожен болід оснащений п’ятьма лідарами, двома радарами, 18 ультразвуковими датчиками, приймачем супутникової навігації, шістьма камерами і двома оптичними датчиками швидкості. Центральним елементом системи виступає комп’ютер Nvidia Drive PX2, а завданням команд була розробка керуючих алгоритмів і програм.

Щоб зменшити ймовірність зіткнень, були введені певні обмеження, наприклад, обгін був можливий тільки на головній прямій ділянці траси і тільки за умови підтвердження з боку обгоняемой машини.

Звичайно, це знижує видовищність змагання, що поки компенсується його новизною. Будемо сподіватися, що з часом заїзди наберуть гостроти, властивої гонкам за участю пілотів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я