Tesla пророкує швидкий дефіцит корисних копалин, необхідних для акумуляторів електромобілів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У компанії Tesla очікують, що в найближчому майбутньому виникне глобальний дефіцит міді, нікелю та інших матеріалів, які використовуються в акумуляторних батареях для електромобілів. Причиною цього є недостатні інвестиції в гірничодобувний сектор. Про це повідомив в ході галузевої конференції керівник компанії, що відповідає за закупівлю матеріалів.

Компанія рідко публічно ділиться своїми поглядами на видобувну промисловість. Тим часом, вона є великим споживачем корисних копалин.

Скажімо, міді в електромобілях використовується в два рази більше, ніж в машинах з двигунами внутрішнього згоряння. І ця різниця накладається на загальне збільшення споживання міді. Враховуючи, що мідна галузь протягом багатьох років страждала від недостатніх інвестицій, зараз їй доводиться гарячково розробляти нові рудники і забезпечувати нові поставки, оскільки тенденція електрифікації охоплює глобальну економіку. За даними консалтингової компанії BSRIA, тільки системи розумного будинку, на які в минулому році довелося 38 000 тонн міді, до 2030 року триватиме близько 1,5 млн тонн.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поряд зі збільшенням видобутку, важливо приділяти увагу раціональному споживанню. Представник Tesla зазначив, що компанія має намір скорочувати використання кобальту в акумуляторах, замінюючи його більш доступним нікелем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.