Акції Apple зросли в ціні до рекордного рівня після чуток про розробку електромобіля

Робомобілі загалом повільно набуватимуть популярності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як відзначає CNBC, акції Apple у п’ятницю хоч і виросли на скромні 1,7% на чутках про підготовку компанією власного електромобіля до 2025 року, змогли в результаті оновити історичний максимум курсової вартості на позначці $160,55 за штуку.

Аналітиків Morgan Stanley дані новини надихнули заявити, що Apple зможе збільшити свою частку ринку та капіталізацію, а схильність до вибудовування вертикалі в нових для себе сегментах ринку дозволить їй ефективніше зайняти гідне місце на ринку електромобілів. Крім власне електромобіля, Apple зможе запропонувати розвинене програмне забезпечення, що бере участь у його автоматичному управлінні. На думку експертів, навіть якщо у якихось сегментах ринку Apple і не була піонером за останні двадцять років, то масштаби її бізнесу та підхід до організації виробництва у багатьох випадках виводили її на перші позиції.

Представники Morgan Stanley також вважають, що автоматичний електромобіль без звичних органів управління буде більш доречним у таксопарках, ніж у приватному володінні. Поширення роботизованих машин просуватиметься повільно. До 2030 року вони займуть лише 2% автомобільного ринку, беручи участь у 0,5% сукупного пробігу. Ще через десять років останній показник зросте до 7,6%, і лише до 2050 року досягне 47% сукупного пробігу всіх експлуатованих наземних транспортних засобів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.