Акції Apple зросли в ціні до рекордного рівня після чуток про розробку електромобіля

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Як відзначає CNBC, акції Apple у п’ятницю хоч і виросли на скромні 1,7% на чутках про підготовку компанією власного електромобіля до 2025 року, змогли в результаті оновити історичний максимум курсової вартості на позначці $160,55 за штуку.

Реклама

Аналітиків Morgan Stanley дані новини надихнули заявити, що Apple зможе збільшити свою частку ринку та капіталізацію, а схильність до вибудовування вертикалі в нових для себе сегментах ринку дозволить їй ефективніше зайняти гідне місце на ринку електромобілів. Крім власне електромобіля, Apple зможе запропонувати розвинене програмне забезпечення, що бере участь у його автоматичному управлінні. На думку експертів, навіть якщо у якихось сегментах ринку Apple і не була піонером за останні двадцять років, то масштаби її бізнесу та підхід до організації виробництва у багатьох випадках виводили її на перші позиції.

Представники Morgan Stanley також вважають, що автоматичний електромобіль без звичних органів управління буде більш доречним у таксопарках, ніж у приватному володінні. Поширення роботизованих машин просуватиметься повільно. До 2030 року вони займуть лише 2% автомобільного ринку, беручи участь у 0,5% сукупного пробігу. Ще через десять років останній показник зросте до 7,6%, і лише до 2050 року досягне 47% сукупного пробігу всіх експлуатованих наземних транспортних засобів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоcnbc

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Лужна Софія
Лужна Софія
Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: