Cadillac представила свій перший електричний позашляховик

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Бренд Cadillac прийнято асоціювати з автомобілями преміум-класу, виконаними в пізнаваному дизайні – не став винятком і перший позашляховик компанії, оснащений електродвигуном. В ході гучної презентації нової моделі під назвою Lyriq автовиробник розповів про поєднання передових технологій з впізнаваною естетикою Cadillac.

Реклама

Представлений 6 серпня автомобіль Cadillac позиціонували, як «шоу-кар», виконаний на універсальній платформі Ultium. Компанія відзначила, що в продаж надійдуть модифікації як з повним, так і з заднім приводом, а їх «далекобійність» складе до 480 кілометрів пробігу без підзарядки. Відомостей про двигун і інші технічні характеристики виробник поки не опублікував – презентація була сфокусована на описі футуристичного салону з величезним дисплеєм, що підтримує AR-функції.

У числі інших особливостей моделі була названа технологія індивідуального налаштування. Так, новинка помітить наближення власника, «вітаючи» його світловою сценою, і заздалегідь налаштує сидіння, дзеркала і клімат-контроль відповідно до переваг водія і пасажирів. У салоні розмістився великий 33-дюймовий світлодіодний екран, який займає майже всю приладову панель. Він підтримує більше мільярда кольорів, а Cadillac заявляє, що він може похвалитися найвищою щільністю пікселів серед усіх автомобільних дисплеїв на ринку.

Електрокар також отримав підтримку технології Super Cruise, що пропонує допомогу в водінні на шосе, систему автоматичної віддаленої парковки, просунуту шумоізоляцію салону, аудіосистему AKG Studio з 19-ма динаміками і багато інших опцій.

Ціна нового Cadillac Lyriq поки не оголошена. Виробництво позашляховика почнеться в 2022 році, а в автосалони перші електричні кросовери бренду потраплять не раніше 2023-го.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Лужна Софія
Лужна Софія
Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: