Cadillac представила свій перший електричний позашляховик

Бренд Cadillac прийнято асоціювати з автомобілями преміум-класу, виконаними в пізнаваному дизайні – не став винятком і перший позашляховик компанії, оснащений електродвигуном. В ході гучної презентації нової моделі під назвою Lyriq автовиробник розповів про поєднання передових технологій з впізнаваною естетикою Cadillac.

Представлений 6 серпня автомобіль Cadillac позиціонували, як «шоу-кар», виконаний на універсальній платформі Ultium. Компанія відзначила, що в продаж надійдуть модифікації як з повним, так і з заднім приводом, а їх «далекобійність» складе до 480 кілометрів пробігу без підзарядки. Відомостей про двигун і інші технічні характеристики виробник поки не опублікував – презентація була сфокусована на описі футуристичного салону з величезним дисплеєм, що підтримує AR-функції.

У числі інших особливостей моделі була названа технологія індивідуального налаштування. Так, новинка помітить наближення власника, «вітаючи» його світловою сценою, і заздалегідь налаштує сидіння, дзеркала і клімат-контроль відповідно до переваг водія і пасажирів. У салоні розмістився великий 33-дюймовий світлодіодний екран, який займає майже всю приладову панель. Він підтримує більше мільярда кольорів, а Cadillac заявляє, що він може похвалитися найвищою щільністю пікселів серед усіх автомобільних дисплеїв на ринку.

Електрокар також отримав підтримку технології Super Cruise, що пропонує допомогу в водінні на шосе, систему автоматичної віддаленої парковки, просунуту шумоізоляцію салону, аудіосистему AKG Studio з 19-ма динаміками і багато інших опцій.

Ціна нового Cadillac Lyriq поки не оголошена. Виробництво позашляховика почнеться в 2022 році, а в автосалони перші електричні кросовери бренду потраплять не раніше 2023-го.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.