Ford перетворила електричний седан в надпотужний автомобіль для гонки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Надшвидкісний електричний Mustang Mach-E від Ford ще навіть почав продаватися в дилерських мережах. Але це не завадило виробнику спільно з інженерами Ford Performance перетворити його на справжнього «монстра», оснащеного сім’єю електродвигунів загальною потужністю 1400 кінських сил. Можливості такого «зарядженого» електрокара перевірили на гоночному треку.

Стандартна версія електричного седана Mustang Mach-E мала надійти в продаж ще навесні, але поки реліз затримується. Тим часом Ford вирішила перетворити новий автомобіль в справжній надшвидкісний спортивний болід. Наразі було прийнято рішення залишити серійний корпус, посиливши його сім’ю двигунами і деякими іншими технологіями. В результаті потужність отриманого седана вона склала 1400 кінських сил.

Ford перетворила електричний седан в надпотужний автомобіль для гонки

Три мотора знаходяться спереду і прикріплені до переднього диференціалу. Решта чотири розташовані ззаду. Інженери Ford стверджують, що нову машину можна використовувати не тільки для розваги, але і для експериментів. Наприклад, можна з’ясувати, як передній, задній або повний привід впливають на споживання енергії і продуктивність. Є можливість направити всю потужність Mustang Mach-E 1400 тільки на одну з частин автомобіля, або розділити її рівномірно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для охолодження конструкції використовується мережа каналів відводу тепла. Крім того, потрібно було досягти стабільної температури акумулятора ємністю 56,8 кВтг. Спеціально для цього була задіяна діелектрична рідина, що охолоджує.

Ford перетворила електричний седан в надпотужний автомобіль для гонки

Як гальма в Mustang Mach-E 1400 використовується, як рекуперативна система, так і звичайний електронний підсилювач. Ford також додала ABS, дозволяючи автомобілю залишатися стабільним навіть при використанні агресивного уповільнення від фізичних гальм Brembo. Для дріфтингу встановлена ​​гідравлічна система ручного гальма, здатна відключати живлення задніх двигунів.

Кузов нового Mustang Mach-E 1400 зроблений з вуглецевого волокна, що дозволило добитися невеликої ваги при підвищеній міцності. В майбутньому Ford розглядає використання органічних композитних волокон в якості альтернативи. Це може знизити кількість шкідливих викидів, ще більше зменшивши вагу конструкції. Дебют нового автомобіля відбудеться в одній з гонок NASCAR.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.