Nissan показала свій перший електрокроссовер з потужною батареєю

Nissan розширила асортимент фірмових електрокарів, представивши кросовер Ariya, особливістю якого став значний запас ходу на одному заряді акумулятора. Компанія розкрила ключові характеристики новинки, продемонструвала її дизайн, а також назвала ціну і дату початку продажів автомобіля в різних регіонах.

З 0 до 96 км / год Nissan Ariya розганяється за 5 секунд, – цей показник відповідає рівню лінійки спорткарів Nissan Z. Компанія планує випускати дві версії кросовера: в одномоторному виконанні потужністю 215 кінських сил і в дводвигуновому e-4ORCE AWD (389 к / с ). Передбачено й два варіанти ємності акумуляторів: 63 і 87 кВт. У максимальній конфігурації запас ходу Ariya складе до 480 кілометрів.

Автомобіль оснащений технологією розпізнавання голосу і передбачає регулярне бездротове оновлення прошивки. Nissan також відзначає можливість інтеграції бортового комп’ютера електрокара з екосистемою розумного будинку під управлінням Amazon Alexa, і сумісність фірмової прошивки ProPilot 2.0 з Apple CarPlay і Android Auto.

Ціна Nissan Ariya в залежності від конфігурації стартує з позначки $ 40 000. У продаж електрокроссовер надійде в середині 2021 року в Японії, а пізніше добереться до ринків США і Канади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.