Відомий автовиробник повністю відмовляється від випуску бензинових авто

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Все більше виробників автомобілів переходить на електричні версії своїх транспортних засобів. Не залишилася осторонь знаменита англійська компанія Lotus, яка оголосила про плани повної і безповоротної відмови від бензинових двигунів в найближчі роки.

Уряду по всьому світу надають підтримку автовиробникам, які переходять на електричні двигуни. За словами генерального директора Lotus Філа Попем, немає ніяких сумнівів, що бензинові двигуни повинні поступитися місцем електричним. Подібні платформи забезпечують унікальні характеристики крутного моменту, розподіл ваги і пропонують нові варіанти проектування, які неможливі в рамках автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння. Однак перш ніж перейти на повністю електричні автомобілі, буде представлена ​​ще одна машина на бензиновому двигуні.

На даний момент Lotus належить китайському автовиробникові Geely, що володіє також шведською Volvo. У планах у компанії – інтеграція і спільне використання технологій від всіх своїх брендів. Це дозволить стандартизувати процес виробництва, істотно знизивши витрати на розробку унікальних рішень для тих чи інших марок автомобілів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оновлена лінійка електромобілів від Lotus може включати седани, купе і навіть позашляховики. В даний час очікується випуск зарядженого  гіперкара Lotus Evija, який повинен стати найпотужнішим серійним електрокаром в світі. Він отримає двигун потужністю 2000 кінських сил і зможе розганятися з нуля до 100 км / год менш ніж за дві секунди. На зарядку цього суперкара буде вимагатися менше 10 хвилин при використанні спеціальної станції. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.