Що краще вибрати для комп’ютера: HDD чи SSD?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для накопичення інформації на комп’ютерному обладнанні буде потрібно спеціальне обладнання у вигляді ємного, надійного і недорогого жорсткого диска. Але крім HDD на ринку також спостерігається пропозиція і твердотільних версій у вигляді SSD, відмінних компактними розмірами, малою вагою і непоганою ємністю.

У плані цінової складової справжніми лідерами виступають HDD. Якщо потрібно б/у варіант ємністю в 500 Гб, то його вартість виявиться в межах $ 15! Але можна зустріти в продажу нові версії дисків, ємність яких досягає 10 Тб, що дозволяє зберігати на власному комп’ютері великі дані інформації.

Якщо у диска є обороти не менше 5400 об / хв, кеш-пам’ять не менше 32 Мб, а час реакції не буде перевищувати 10 мс, то його швидкісні дані виявляться найвищими – пошук інформації виявиться практично миттєвим. Недолік – такі диски вважаються трохи загальмованими серед геймерів. Але якщо купити сучасну версію HDD зі швидкістю шпинделя не менше 10 000 об / хв, то інформація на моніторі комп’ютера буде з’являтися миттєво. Якщо брати до уваги, що більшість жорстких дисків як і раніше коштують недорого, мають солідний об’єм і служать досить довго при стабільному енергоживленні, то стає дивно – чому вони як і раніше вважаються популярними серед більшої частини користувачів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Недоліки у жорстких дисків є – третина з них, незалежно від виробника, виходять з ладу протягом п’яти років. І часом не допомагають профільні ДЖБ (джерело безперебійного живлення), що коштує чималих грошей. Вихід бачиться в придбанні твердотільних накопичувачів, ємність яких часто варіюється в межах 256-512 Гб. Вартість найбільш ємних моделей, часто використовуваних в якості зовнішній версій, досягає всього $ 40 і вони вважаються цілком прийнятним рішенням для будь-якого користувача. Особливо, для геймерів, яким потрібно радикально підвищити файл “підкачки”. Якщо потрібно пограти в ноутбуці у «важкі» ігри і збільшити файл підкачки, то придбання компактного, швидкісного і ємного зовнішнього SSD виявиться кращим рішенням – вони також не бояться “тряски”, високої температури і дозволяють на порядок швидше завантажувати ОС. Для більшої частини ноутбуків і нетбуків SSD вважаються хорошим вибором.

SSD високо ціняться серед користувачів і в плані мультизадачності – можна відкрити безліч вкладок на браузері і здійснювати закачування інформації з «флешки» на внутрішній накопичувач комп’ютера. Якщо HDD в даному випадку трохи пригальмовують, то щодо SSD такого взагалі не помічено.

В плюс SSD потрібно віднести миттєву швидкість реакції – якщо в грі потрібно, щоб картинка на задньому тлі з’явилася миттєво, то тільки SSD може це гарантувати. Іншими словами, якщо потрібно зберігати стрімінговий потік не менше 70 фпс, то потрібно обов’язково купувати компактний, легкий і вкрай надійний SSD.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.